Best Cocktailbar: Flying Dutchmen Cocktails in Amsterdam

De award voor Best Cocktailbar 2018 is gegaan naar Flying Dutchmen Cocktails in Amsterdam, de bar van Tess Posthumus en Timo Janse. Volgens de jury bedachten de twee een zeer heldere missie en weten zij die goed tot uiting te brengen. Bij Flying Dutchmen Cocktails, opgericht door Tess Posthumus en Timo Janse, worden gasten meegenomen op een reis door de wonderlijke wereld van cocktails. Het bedrijf bedacht daarvoor een heldere missie en visie, zonder daar al te serieus over te doen.

Cocktailcultuur
Volgens de twee ondernemers is in Nederland een heuse cocktailcultuur in ontwikkeling, maar staat deze wel nog in de kinderschoenen. Ze vertelden eerder: “Zo ontbreekt de kennis van klassieke cocktailrecepturen regelmatig nog bij de gast. Om een echte cocktailcultuur in Nederland te creëren, moeten we eerst de klassiekers leren kennen. Bij Flying Dutchmen Cocktails leren we samen lopen, rennen en uiteindelijk vliegen.” Dit doen Janse en Posthumus door een stapje terug te doen, zeggen ze. “Terug naar de basis. Terug naar de klassiekers.”

Terechte winnaar
Het tijdloze en warme decor geeft deze bar bovendien een internationale touch. Dit, maar vooral het ongeëvenaarde aanbod van spirits, de topcocktails, kennis en passie van het barteam en de ondernemers, maken van deze bar een terechte winnaar. Flying Dutchmen Cocktails is gevestigd in het historische pand Odeon in Amsterdam.