Best Hotel Concept: SWEETS hotel in Amsterdam

De winnaar van de categorie Best Hotel Concept is SWEETS Hotel in Amsterdam. Dit concept verraste en ontroerde de jury.

Het concept van SWEETS hotel, waarbij Otto Nan en Suzanne Oxenaar samen met architectenbureau Space & Matter en projectontwikkelaar Grayfield 28 brugwachtershuisjes lieten ombouwen tot 28 hotelkamers, is héél goed doordacht en uitgevoerd met gevoel voor detail. Ondanks dat het logistiek en facilitair uitdagend is, krijgt de gast er een comfortabel gevoel. Het verrast en ontroert en is nergens anders in Nederland uit te voeren. “Dit gaan we slechts één keer zien in Nederland”, zegt de jury. Al met al een absolute ‘must go’ voor de moderne reiziger.

Technische klus
Oxenaar vertelde eerder aan Entree: “De panden zijn stuk voor stuk architectonische, monumentale en iconische pareltjes. Daardoor was het transformatieproces echter wel een enorm technische klus.”

Twaalf vierkante meter
Ze vervolgt: “Het kleinste pand is bijvoorbeeld twaalf vierkante meter. We zijn daarom met de architecten letterlijk de diepte en de hoogte ingegaan, bijvoorbeeld door een stuk uit de grond te graven en het plafond te verhogen, zodat de kamer nu uit drie verdiepingen bestaat. Daarnaast hebben we dankbaar gebruik gemaakt van het weidse zicht over het water, waardoor de huisjes ruimtelijker lijken.” De brugwachtershuisjes zijn te vinden op onder andere Beltbrug, Scharrebiersluis en Kinkerbrug. Lees hier een trendartikel over de opkomst van dit soort tiny hotels.