Best Restaurant Concept: The Streetfood Club in Utrecht

The Streetfood Club is tijdens de Entree Awards uitgeroepen tot Best Restaurant Concept 2018. Het restaurant van Joost Bergsteijn en Wes Schreutelkamp werd door de jury ‘een grote verrassing’ genoemd.

De jury noemt The Streetfood Club in Utrecht, te vinden in het pand waar grandcafé Broers voorheen gevestigd was, ‘een grote verrassing’. De gast wordt er ten eerste verleid met een spraakmakend interieur. Zo is er een roze ruimte, met als eyecatcher een zelfontworpen tapijt. Daarnaast is een voormalige binnentuin omgetoverd tot tuinkamer. Designer Sippien Baarsma: “Het glas-in-lood hier is gerestaureerd en gereinigd, en zorgt nu voor een prachtige lichtinval. Ook is deze ruimte botanisch en op andere manieren groen ingericht.” Tussen alle ruimtes zitten diverse doorgangen die eveneens mooie doorkijkjes bieden. Verder komt overal in het interieur de pauw subtiel terug: van de gordijnen en het behang tot een opgezette versie. Genoeg elementen dus om de ogen uit te kijken.

Talk of the town
Daarnaast is er een uitstekend f&b-aanbod, een goede prijs- en kwaliteitverhouding en passende muziek. Het bruist hier de hele dag en is op dit moment ‘the talk of the town’. The Streetfood Club is van Joost Bergsteijn en Wes Schreutelkamp, die eerder ook restaurant WT Urban Kitchen in Utrecht openden.

Design: Sippien Baarsma Licht en geluid: Sam Anders van dEP