Best Restaurant Design: De Restauratie in Eindhoven

De Restauratie, waarvan catering- en horecagroep Albron eigenaar is, heeft tijdens de Entree Awards de prijs gewoon voor Best Restaurant Design. De jury prees het design van Paul Linse.

Deze winnende venue in Station Eindhoven ademt één en al klasse uit. Ondanks het ingetogen design van Paul Linse, oogt De Restauratie zeer uitnodigend en comfortabel. Door originele elementen te integreren in het ontwerp, is de grandeur van vroeger weer zichtbaar, maar wel in een eigentijds jasje.

Uitnodigende brasserie
Nieuw ontworpen zijn onder andere de lampen, banken en counter, terwijl diverse andere elementen juist gekoesterd zijn gebleven. Voorbeelden daarvan zijn gerestaureerde kroonluchters. Designer Paul Linse noemde het eerder een ‘monolitisch en helder ontwerp van eenvoud en transparantie’. “Wij hebben een ruimte van de beroemde monumentale ‘transistorradio’ van Eindhoven, zoals het stationsgebouw ook wel wordt genoemd, verbouwd tot een uitnodigende brasserie. De stoelen van de honderd jaar oude producent en leverancier Gispen van toen staan er weer te pronken op de lichte terrazzovloer.”

Grote aanwinst
Deze iconische ontmoetingsplek van catering- en horecabedrijf Albron is volgens de jury een grote aanwinst voor deze high traffic-locatie.

Design: Paul Linse