Best Restyling: Thomas in Eindhoven

Thomas in Eindhoven is de winnaar van de categorie Best Restyling. Eigenaar Paul van Boxtel transformeerde het bedrijf succesvol van een nachtzaak naar een all day-zaak. Thomas (voorheen: Café Thomas) onderging een spectaculaire transformatie, zowel in design als concept. “De wanden van het monumentale pand wilden we intact laten, maar het mocht sprekender, moderner en het liefst in één steunkleur”, vertelde eigenaar Paul van Boxtel eerder. Ontwerpers Marco van de Brand en Studio Giftig besloten dat die steunkleur roze moest worden: warm, modern en apart.

Wandschilderingen
Studio Giftig kreeg vervolgens de vrije opdracht om allesomvattende wandschilderingen te maken, die dwars door de barokke lijsten en ornamenten zouden lopen. Dat resulteerde in levensgrote, abstracte versieringen van grond tot plafond. De karakteristieke elementen van het prachtige pand zijn nu beter zichtbaar, maar wel op een bijzondere manier. Ook de rest van het interieur is kleurrijk en warm. Daarnaast bestaat het voornamelijk uit meubels met verschillende, organische vormen. Van Boxtel: “We wilden wegblijven van dat kille industriële dat je veel ziet en écht iets anders doen.”

Bredere doelgroep
Het nieuwe toegankelijke concept maakt de zaak bovendien aantrekkelijk voor een bredere doelgroep: Thomas ging van een nachtzaak, die slechts 15 uur per week open was, naar een all day-zaak. Hiermee speelt Van Boxtel succesvol in op het veranderende horecalandschap.

Design: Marco van de Brand en Studio Giftig