Hospitality & Style Award.

De Hospitality & Style Award gaat naar de ondernemer die het afgelopen jaar zijn stempel drukte op de Nederlandse horeca. Het gaat om een persoon met een onderscheidende visie, lef en doorzettingsvermogen. Wie steekt zijn nek uit, is creatief en niet bang voor het nemen van een risico? Kortom: wie wordt dé horecaondernemer van 2017?

Vorig jaar ging de prijs niet naar één persoon, maar naar Mirjam & Tom Espinosa en Jan Stuurman, de oprichters van Hotel V aan het Frederiksplein (2008), Hotel V/The Lobby aan de Nes (2013) en Hotel V/The Lobby Fizeaustraat (2016) in Amsterdam. Het gouden hoteltrio zette met deze projecten de afgelopen jaren een nieuwe standaard in het Nederlandse hotellandschap. De vakjury prees de aanpak, durf en smaak van de 3 ondernemers, waarmee zij een voorbeeld zijn voor velen.

Mirjam Espinosa over het moment dat zij tijdens de gala-avond de prijs wonnen: “Het diner liep ten einde en opeens stond Yossi Eliyahoo (eigenaar van The Entourage Group, van onder andere Izakaya, The Butcher, Mr Porter en The Duchess in Amsterdam, red.) op het podium. Als vorige winnaar van de Hospitality & Style Award mocht hij de prijs uitreiken aan die van 2016. En dat bleken wij dus te zijn! Een fantastische erkenning; de felicitaties kwamen snel daarna ook al uit alle hoeken binnen.”