
Over Black Smoke.
In de monumentale Van Nelle Fabriek in Rotterdam openden Jord Althuizen en Kasper Stuart in juni Black Smoke, dat ook een vestiging heeft in Antwerpen. Het barbecuerestaurant van elfhonderd vierkante meter (capaciteit binnen is 160 en buiten 200) is gevestigd in de voormalige brandweerkazerne.
In het hart van de zaak staat een imposante open keuken, die is uitgerust met robuuste barbecuetools, zoals kettingen, roosters, stalen ketels, smokers en plancha’s. Blikvanger is de experimentele vleeskoeling van acht vierkante meter, waar uiteenlopende vleesrassen worden afgehangen, gerijpt en getoond.
Railsysteem
De vleescreaties worden via een railsysteem getransporteerd naar de keuken en worden daar bereid aan een asado (Argentijnse barbecue), spit of in een smoker. De keukenleiding is in handen van Sander Fiets, restaurantmanager is Annet Wevers en Donald Simons maakt als head bartender barbecuecocktails, waaronder de brisket infused bloody mary’s.
Foto’s: Remko Kraaijeveld en Jord Althuizen
Design: Not Before Ten