
Over Blue.
In de Non-Schengen Crown Lounge op Schiphol is sinds dit jaar Blue by KLM te vinden. Joris Bijdendijk van RIJKS* is signatuurchef van het fine-dining restaurant van horecagroep Vermaat. In de keuken staat Jack Luteijn en Terence Schenk is maître-sommelier. Daarnaast is er ook een bar. Concrete is verantwoordelijk voor het design.
Blue is het eerste high end-restaurant achter de douane. Gasten hebben uitzicht op de start- en landingsbaan Bijdendijk werkt voornamelijk met lokale, authentieke ingrediënten en geeft de voorkeur aan met kleinere producenten.
Settings en keuzes
Blue-gasten kunnen zich in verschillende settings laten bedienen. Behalve voor een meer intieme dinertafel, kan men ook kiezen voor een plaats aan de counter bij de grote, open keuken. Het terras langs de volledige lengte van het restaurant biedt een alternatief. Verder is er een klimaatkaaskast met meer dan 20 van de beste Nederlandse kazen. De aangrenzende drankenkamer legt de nadruk op Nederlandse likeuren en wijnen – plus een speciaal niet-alcoholisch menu.
Klanten
De Lounge is toegankelijk voor alle Non-Schengen Crown Lounge-klanten van KLM. Niet-leden klanten kunnen toegang krijgen tot de lounge tegen een vergoeding.