
Over Botania.
In het nieuwe warenhuis Green UP in Utrecht zit Botania Food & Beer Garden. Het is een initiatief van Wes Schreutelkamp en Joost Bergsteijn van restaurant The Streetfood Club in Utrecht en botanische brouwer Lowlander.
Schreutelkamp: “We geloven dat gezond en voedzaam eten lekker is en niet saai hoeft te zijn. We proberen zoveel mogelijk producten een tweede leven te geven. Zo gebruiken we overgebleven citrusschillen en recyclen we koffiedik voor een oesterzwamkwekerij. In onze keuken gebruiken we verschillende conserveringstechnieken om ingrediënten langer houdbaar te maken én om ze lekker te laten smaken.”
Bier-food pairing
Frederik Kampman, mede-oprichter van Lowlander: “Waar wij botanicals zoals kruiden, specerijen en fruit toevoegen aan onze bieren, voegen chefs deze net zo goed toe aan gerechten om deze meer kleur, smaak en diepgang te kunnen geven. Des te mooier vinden we het om deze werelden samen te brengen met goede bier-foodparings.”
Foto’s: Lars Verkroost