
Over Flore.
Op 1 september openden chef Bas van Kranen en zijn team restaurant Flore in hotel De L’Europe Amsterdam. Met Flore geeft Van Kranen invulling aan zijn liefde voor lichte gerechten en lokale ingrediënten die geproduceerd zijn met respect voor mens, dier en de natuurlijke omgeving.
Het afgelopen jaar besloten Van Kranen en zijn team dat het tijd werd voor een nieuwe koers waarin creativiteit, duurzaamheid en pure producten centraal staan. Bij het samenstellen van het menu spelen onderzoek en experiment een belangrijke rol. Elke week gaat het team het land in, op zoek naar de mooiste ingrediënten van Nederland. Die gebruiken zij vervolgens in het wekelijks wisselende menu.
Fermentatie-lab
De keuken van Flore gebruikt geen zuivelproducten en groenten nemen een belangrijke plek in op het menu. In de kelder van zijn restaurant startte Van Kranen een fermentatie-lab waar hij onder andere sappen maakt en groenten inmaakt. Hier kunnen gasten bijzondere wijnen drinken met een bijpassend gerecht. ‘Conscious fine dining’ noemt De L’Europe de nieuwe keuken.