
Over Merlet*.
Restaurant Merlet* in het Noord-Hollandse Schoorl, waar Jonathan Zandbergen in de keuken staat, onderging een grote restyling en heropende in maart. Eigenaren Martin en Carla van Bourgonje wilden een licht, kleurrijk en sfeervol interieur.
In het oog springen de glazen sculpturen, waaronder een lichtobject dat gedurende de avond van kleur en helderheid verandert, en de 3,5 meter brede zandsculptuur van Klaus Bosch, die de open keuken scheidt van het restaurant. Bij de start van het diner wordt de zandsculptuur omgedraaid waardoor het zand in 3 uur tijd langzaam naar beneden valt. Hierdoor zien gasten aan het begin van de avond alleen de handen van de koks en aan het eind kunnen zij de hele keuken bewonderen. Een soort schouwspel dus.
Gouden Zaal
Tevens de Gouden Zaal, ook onderdeel van het restaurant, kreeg een make-over en is voorzien van duizenden gouden blaadjes op onder andere de wanden, plafonds en kozijnen.
Foto’s: Rick Strooper
Design: John Breed